18.06.2021

Гонка за лідером: рейтинг роботи регіональних менеджерів

З квітня 2021 року компанія DELTA FOOD реалізувала пілотний проект рейтингу регіональних менеджерів «Гонка за лідером», основна мета якої створення конкурентних умов для підвищення змагального духу співробітників комерційного відділення. Продажі – двигун бізнесу! Ефективні продажі – запорука розвитку нашої компанії! Тож хто перемагає за підсумками першого  місяця дії програми?

  За підсумками квітня лідер – Максим Счастний!

Регіональний менеджер бали за підсумками квітня
Счастний Максим 4,65
Іванов Сергій 4,1
Короговник Юлія 3,75
Ковальчук Миколай 3,65
Салига Костянтин 2,5
Дем’яненко Роман 2,35

Щоб зрозуміти які критерії впливають на місце у рейтинговій таблиці переглянемо умови програми.  До уваги беруться 6 критеріїв, за кожним з яких встановлена його питома вага:

  • загальні продажі по всім категоріям (майонези, соуси, олія, гірчиця, к\паличка)
  • маржинальний дохід
  • дебіторська заборгованість
  • середнє СКЮ
  • активні точки
  • дистрибутор DELTA FOOD

За кожним параметром присвоюються бали,  виходячи з логіки кращий результат –  6 балів, останньому –  1. Мета – набрати максимальну кількість балів. Як рахуємо?

  1. частку 15% займає критерій «загальний тоннаж по всіх категоріях в порівнянні до періоду 2020 року». Той, у кого найбільший приріст, є чемпіоном.
  1. частка 25% віддається параметру «маржинальний дохід» (дані з 1С). загальний обсяг маржі розраховується за такою формулою:

валовий прибуток «-» логістика «-»   витрати ТМ «-» виплата бонусів дистриб’юторів            «-» повернення «-» списання «-» маркетинг

  1. частку 15% має і параметр «дебіторської заборгованості» (дані з 1С)
  1. така сама частка 15% присвоюється і показнику «середнє СКЮ» (дані з автообміну). Перемагає той, у кого більше значення середнього СКЮ по території, враховуються тільки клієнти, які мають в нашій базі статус дистриб’ютора формула:

истриб’ютор Ср СКЮ «+» аналогічно по кожному дистриб’ютору) «/» на загальну кількість дистриб’юторів, якщо по дистриб’ютору, немає даних в автообмене «+» 0

  1. така ж частка 15% присвоюється і показнику «активні торговельні точки» (дані з автообміну). Виграє той, у кого найбільший приріст у % до попереднього місяця або найменше падіння. У розрахунок беруться клієнти, які мають в нашій базі статус дистриб’ютора, враховується тільки ті ТТ дистриб’ютора, які мають продажі від +100 грн на місяць
  1. останній параметр має також частку 15%. Право назватися «Дистриб’ютором DELTA FOOD» отримують ті партнери, які в нашій базі мають статус дистриб’ютора. Формула розрахунку критерію:

(дистрибютор працюючі категорії «+» аналогічно по всім дистриб’юторам по всій його території) «/» все дистриб’ютори «*» 5 наших діючих категорій «=» %,

у кого найвищий %, той і чемпіон.

Бали розраховуються щомісяця, щокварталу підводяться підсумки і вручаються премії за 1, 2, 3 місце. В кінці року підводимо загальні підсумки і визначаємо переможця за рік. Для кожного переможця дається грошова премія. Програма діє до кінця 2021 і має накопичувальний підсумок з Супер призом.