06.08.2020

Міжнародний день гірчиці – 6 серпня: а ми готуємо новинки!

Сьогодні 6-го серпня свій День народження святкує Гірчиця. І компанія DELTA-FOOD, яка є виробником гірчиці, не змогла залишитися осторонь та вітає всіх із цим святом новим зручним варіантом пакування – Гірчиця у шайбі. Вона така ж незмінно смачна та запашна, як і була досі, але тепер, її упаковку можна використовувати повторно! Тож готуємо гірчицю в шайбі до виходу в світ, чекайте на полицях вже скоро!
Гірчиця – незамінна приправа до нашого раціону. Вона відмінно поєднується з м’ясними стравами та сиром, збагачує смак салатів та додає пікантності бутербродам. Доречна в соусах, супах та маринадах! Гірчичний порошок кращих сортів, соняшникова олія, спеції та прянощі – це секрет натуральної гірчиці Гуляй-поле: Гострої – з традиційним смаком, та Пекельної – для міцних гурманів!
Видів цієї приправи існує дуже багато, але всі вони готуються із зерна однойменної рослини. Гурмани і просто шанувальники різноманіття смаків використовують гірчицю в якості добавки до різних страв, найчастіше – м’ясних.
У старовинних рукописах гірчицю починають згадувати ще в Стародавньому Римі. Саме там люди вперше оцінили цілющі властивості та смакові якості цієї приправи. Наступними були греки, які вважали, що насіння гірчиці мають чарівні властивості. Вони додавали їх в любовні напої та лікувальні бульйони. У магічних зіллях гірчицю змішували з індійськими насінням та іншими їстівними квітами, намагаючись таким чином досягти необхідного ефекту.
Саме громадяни Римської імперії поширили зерна цієї рослини спочатку до Німеччини, а потім і до Англії. В період середньовіччя в північній Європі вважалося, що насіння гірчиці, посіяні навколо будинку, здатні захистити його мешканців від злих духів. За часів наполеонівських війн гірчиця продовжила свою переможну ходу Європою. Не обходилося і без курйозів – щоб не відставати від моди, нове блюдо стали подавати на десерт.
В кінці XIV століття в тих європейських країнах, де гірчиця вже поширилася як приправа до м’ясних страв, почалося справжнє змагання між різними виробниками, що пропонували найрізноманітніші смакові комбінації. Як завжди буває в таких ситуаціях, на новій моді хотіли заробити дрібні шахраї. У деяких містах були введені дуже високі штрафи – в тому числі і тюремне ув’язнення, за продаж гірчиці поганої якості. А її смак оцінювала спеціальна комісія цінителів цього делікатесу.