13.12.2021

Як створюють олію Гуляй Поле?

Олексій Дубовий розповів про шлях олії, як ми обираємо насіння, також він розповів головний секрет, чому олія Гуляй Поле – якісний та смачний продукт.

Яка технологія приготування олії? Як відбувається рафінація олії? Навіщо вона потрібна?
Технологія приготування олії не складна. Спочатку сировина для рослинної олії піддається ретельному очищенню від механічних та інших домішок, фільтрація, відстоювання та можливе пропускання через центрифугу. Цей етап один із найважливіших, оскільки показник рівня якості насіння, грає вирішальну роль у підсумковій якості готового продукту. Віджимання рослинної олії відбувається в кілька етапів, спочатку мятку підігрівають до 110 градусів. Мятка – це подрібнене насіння олійних культур певної температури та вологості. При процесі нагрівання суміш постійно перемішують та зволожують. На останньому етапі суміш мезги вичавлюється у спеціальних пресах. Такий спосіб приготування олії робить готовий продукт більш насиченим у плані кольору, а аромат більш вираженим та інтенсивним.
За допомогою процесу рафінування та дезодорації масло очищується від небажаних домішок. Рафінування та дезодорація роблять органічний продукт максимально прозорим, нейтралізують по смаку та мінімізують ароматичні властивості. На цьому етапі використовують луг для нейтралізації, видаляють солі важких металів та інші небезпечні компоненти. Позбавляють надлишків жирних кислот, які погіршують смакові якості рослинної олії. Також рафінування та дезодорація збільшують термін зберігання продукту, при цьому зберігається необхідний набір вітамінів і незамінних жирних кислот, які безпосередньо впливають на зміцнення імунітету.

Як відбувається фасування олії? Яку технологію ми використовуємо?
На підприємстві впроваджено сучасні технології. Розлив олії в тару на нашому підприємстві здійснюється на новітньому устаткуванні на напівавтоматизованій стрічці. Видуті пляшки під’їжджають по стрічці до розливної установки, далі вона розливає масло в ПЕТ-тару і закорковує пластиковою кришкою. Наприкінці стрічки робітник фасує розлиті пляшки у ящики та готує для відправки по всій Україні.

У чому особливості нашого продукту? Олію Гуляй Поле можна купити по всій Україні?
Для виробництва ми використовуємо насіння тільки місцевих трейдерів, це важливо для підтримки місцевої інфраструктури та регіону в цілому. Контроль якості відбувається на всіх етапах виробництва, і найважливішим етапом є контроль готової продукції, що надходить до споживача. Такою скрупульозністю ми виключаємо можливий брак та неякісний продукт. Саме тому Гуляй-поле входить до числа лідерів з якості та смаку.